פרכוסים
הפרעות פרכוסיות נקבעות על פי פריט 30
(1) כפיון (Grand Mal)
בהתקפים פרכוסיים המלווים איבוד ההכרה הנכות תיקבע לפי הפירוט כלהלן:
- לא היו התקפים פרכוסיים במשך שנתיים 1%
- בצורה קלה – היו 1-4 התקפים במשך שנתיים 10%
- בצורה בינונית – היה בממוצע התקף אחד ב- 3-4 חדשים 30%
- בצורה ניכרת – היה בממוצע התקף אחד לחודשיים 50%
- בצורה קשה – היה בממוצע לפחות התקף אחד 80%
- בצורה קשה מאד – היה בממוצע יותר מהתקף אחד לחודש 100%
(2) כפיון מלווה בהפרעות נפשיות פורשה הפגיעה כאחת הצורות המוגדרות בסעיפים קטנים (1) (א) עד (1)(ה) ונוסף לזה קיימים שינויים אפילפטיים באישיות או הפרעות נפשיות אפילפטיות המגבילים את ההתאמה הסוציאלית וכושר העבודה, נוהגים בהתאם להוראות תקנה 3.
(3) התקפים ליליים בלבד הופיעו התקפים בלילה בלבד, נוהגים כפי שנקבע לגבי הפגיעות המוגדרות בסעיף קטן (5) דלהלן.
(4) כפיון פסיכומוטורי אחוזי הנכות ייקבעו בהתאם לשכיחות ההתקפים הפרכוסיים או בהתאם לשכיחותן ועוצמתן של ההפרעות הבלתי פרכוסיות
(5) Minor Seizures Petit Mal התקפים קצרים של קיפוח מצב ההכרה (Absence) עד לאבדן מוחלט של ההכרה, העלולים להיות מלווים ע”י פעולות אוטומטיות או הפרעות פסיכו-מנטליות, כגון: (הזיות, הפרעות בחשיבה, במצב הרוח, בזכירה וכדומה)
- לא היו התקפים במשך שנתיים 1%
- היו בממוצע מדי חודש בחודשו –
- בצורה קלה – לא יותר משני התקפים 10%
- בצורה בינונית – יותר משני התקפים אך לא יותר מ- 4 20%
- בצורה ניכרת – יותר מ- 4 התקפים 40%
- בצורה קשה – מספר התקפים ממושכים מדי שבוע בשבוע 60%
- בצורה קשה מאד – מצבי סטטוס חוזרים 100%
(6) התקפים ג’קסוניים (Jacksonian) או מוקדים תנועתיים או תחושתיים – אחוזי הנכות ייקבעו לפי סעיפים קטנים (1)-(5) בהתחשב במצב, העוצמה והשכיחות.