הגשת בקשת ההכרה
בניגוד לשם הפופולארי “הגשת תביעה נגד משרד הביטחון”, הרי שהטופס אותו יש למלא ולהגיש נקרא “טופס בקשה להכרה בזכות”, לטופס זה קיימות שתי גרסאות, האחת להגשה במקרה של חבלה, והשנייה להגשה במקרה של מחלה או החמרת מחלה. את הטופס המתאים ניתן להוריד כאן:
טופס בקשת הכרה בזכות – חבלה לשימוש מקום בו נגרמה פגיעה חדשה המלווה בדרך כלל בדו”ח פציעה או אירוע.
טופס בקשת הכרה בזכות – מחלה לשימוש במקום בו הפגימה התפתחה במשך זמן ולא כתוצאה מאירוע חד.
ניתן גם להשיג את הטפסים גם אצל קציני הנפגעים בחיילות, בזרועות, במשטרה ובשב”ס ובמשרד ראש הממשלה ובכניסה לכל אחת מלשכות אגף השיקום של משרד הביטחון:
- מטה אגף השיקום, רח’ ז’בוטינסקי 94, פתח תקוה
- לשכת שיקום תל אביב, דרך יעקב דורי, ת.ד. , קרית אונו
- לשכת שיקום דן, דרך יעקב דורי, ת.ד. , קרית אונו,
- לשכת שיקום חיפה, רחוב דוד המלך 44 חיפה.
- לשכת שיקום ירושלים, בית הטיילת, בית”ר 2, ירושלים
- לשכת שיקום באר שבע, רחוב סוקולוב 14, באר שבע.
- לשכת שיקום רחובות, רחוב מרשוב 5, רחובות.
- לשכת שיקום טבריה, בניין המשטרה, רחוב נצרת, טבריה.
- שלוחת אילת, פטיו 67, איילת.
- שלוחת נתניה, הצורן 2, אזור התעשיה “ספיר”, נתניה.
לבקשת ההכרה, יש לצרף חומר עובדתי ורפואי רלוונטי המעיד על האירוע ועל התפתחות המחלה. במידה ולא צורף החומר הדרוש ידרוש משרד הביטחון את החומר ממבקש ההכרה או מהגופים הרפואיים והצבאיים. ולא ימשיך בטיפול בבקשת ההכרה עד שיקבל את כלל החומר שדרש.
חשוב מאוד: לאופן הגשת הבקשה וצירוף המסמכים עשויה להיות חשיבות מכרעת במשך התהליך ואף בתוצאותיו.
יחד עם בקשת ההכרה, ניתן לבקש גם אישור טיפולים רפואיים (אט”ר) או את המקביל בשרד הביטחון לחופשת מחלה (תט"ר) המקנה למבקש זכויות זמניות מעת הגשת הבקשה ועד להחלטה הסופית בבקשה.
את בקשת ההכרה ואת החומר הנלווה לה אפשר להגיש דרך קצינות הנפגעים, במישרין לאגף השיקום בפתח תקוה, בדואר או דרך עורך דין מייצג. ויש לזכור כי לקצינות ומש"קיות הנפגעים כמו גם רמ 2 יודעים איך למלא את הטפסים מבחינת הוראות הצבא, אך לא איך להבטיח כי הבקשה תתקבל ויוכרו כל הפגיעות הרלוונטיות תוכרנה.
לאחר שהבקשה תתקבל במשרד הביטחון, יוצא בהתאם לעניין אישור טיפולים, או אישור לדמי מחלה (תט”ר) וקצין התגמולים יתחיל בירור זכאותו של המבקש.
רז יער יהיו שם לצדכם מהרגע הראשון.