איבר זוגי

בגוף האדם, יש מספר לא מבוטל של “איברים זוגיים”,- ידיים, רגליים, אשכים, אוזניים, כליות ועיניים.

כאשר אחד מאיברים אלו נפגע, עולה “ערכו” של האיבר הזוגי המנסה להשלים את התפקוד. ולכן כאשר האיבר הזוגי נפגע או פגוע מסיבות כלשהן, הרי שהפגיעה באיבר ה”מוכר” נהיית חמורה יותר.

קיימים מספר מנגנונים על מנת לשקף את הפגיעה בשני האיברים הזוגיים.

עיניים וראיה

אחוזי נכות בשל הפגיעה בשמיעה ובראיה נקבעים בהתאם לטבלה המתייחסת לשני האיברים, היינו אחוזי הנכות נקבעים בנקודת ההצטלבות שבין הפגיעה באיבר המוכר לבין מצבו של באיבר הזוגי. כך למשל במקרה של אבדן ראיה בעין אחת כשהשניה תקינה (ראיה 6\6) יקבעו 30% נכות, ובמידה והראיה בעיין השניה נפגעת (מכל סיבה ובכל גיל) והיא כעת לדוגמא 15\6 אמורה ועדה רפואית לקבוע את הנכות בשיעור של 45%. עניין זה הוכרע בהחלטת בית המשפט העליון, אך קיימים עוד כמה “חורים” לגבי היישום במקרה בו חלה החמרה באיבר המוכר. חשוב לציין כי אחוזי הנכות הנקבים על שני האיברים נחשבים כנכות המזכה גם בתגמולים וגם בהטבות.

אוזניים ושמיעה

כמו בראיה, גם בשמיעה נקבעים אחוזי הנכות בעזרת טבלא בו מוצלבות תוצאות בדיקת השמיעה משתי האוזניים. כך למשל במקרה של ירידת שמיעה ממוצעת בתדרי בדיבור באוזן אחת של 30dB- כשהאוזן השניה תקינה אמורה ועה לקבוע 1%. כאשר השמיעה באוזן השניה נפגעת (מכל סיבה ובכל גיל), נניח לאותה ערך של 30dB- אמורה ועדה רפואית לקבוע את הנכות בשיעור של 10%. עניין זה הוכרע בהחלטת בית המשפט העליון, אך קיימים עוד כמה “חורים” לגבי היישום במקרה בו חלה החמרה באיבר המוכר. חשוב לציין כי אחוזי הנכות הנקבים על שני האיברים נחשבים כנכות המזכה גם בתגמולים וגם בהטבות.

כליות

בעניין זה, קיימת תקנה ספציפית תקנה 22(4) הקובעת נכות לאחר כריתת כליה אחת בהתאם לתפקודה של הכליה השניה. חשוב לציין כי אחוזי הנכות הנקבים על שני האיברים נחשבים כנכות המזכה גם בתגמולים וגם בהטבות.

אשכים

בעניין זה, קיימת תקנה ספציפית העוסקת באבדן של אשך אחד שהשני תקין, ויש תקנות העוסקות בפגיעה בשני האשכים, טרם נקבעה ההלכה הסופית כיצד נוהגים במקרה של פגיעה מוכרת באשך אחד ופגיעה לא מוכרת באשך השני.

ידיים ורגליים

בעניין זה, קיים הסדר מיוחד בהוראת אגף השיקום הוראה 50.34 טיפול באיבר זוגי עיקרו של הסדר זה היא כי אם קיימת נכות בשיעור העולה על 30% באיבר אחד, ונכות באיבר הזוגי שאינה עולה על שיעור הנכות באיבר ה”מוכר”, תכונס ועדה מיוחדת (“ועדת איבר זוגי”) אשר תיקבע את אחוזי הנכות באיבר הזוגי שאינו מוכר, בהכות הנוספת לא תזכה בתגמול נוסף אך תזכה בהטבות וטיפול רפואי.

לוחמים ולוחמות

השאירו פרטים כבר עכשיו ואנחנו נצור עמך קשר:

תנו לנו להלחם הפעם עבורכם

    קידום אתרים לעורכי דין קידום אתרים לעורכי דין
    [cresta-whatsapp-chat text="ארז יער" icon="yes" position="top" use="number" number="972528743418"]
    [cresta-whatsapp-chat text="סיגל יער" icon="yes" position="top" use="number" number="972528743417"]