אחוזי נכות משרד הביטחון
פציעות ומחלות שנגרמו במהלך השירות הצבאי, בין אם בשל תנאי השירות ובין אם בעקבות אירוע חריג (כמו תאונת אימונים או לחימה) עשויות לזכות את החייל בקצבה. התגמול שייקבע תלוי בקביעת אחוזי נכות משרד הביטחון, ומכאן שחייל עם 10% נכות יקבל מענק חד פעמי של כ 47,000 ₪, 20% נכות יקנו תגמול חודשי בן כ 900 ₪ בעוד 50% נכות יובילו לקצבה גבוהה יותר (כ-2,300 שקלים מדי חודש). ניהול נכון של התביעה מול משרד הביטחון והסיוע המשפטי של עורכי הדין סיגל וארז יער, כל אלה יחד יסייעו לכם לקבל את ההכרה המגיעה לכם, ואת התגמול הראוי.
הסעיפים המגדירים אחוזי נכות משרד הביטחון
אחוזי נכות משרד הביטחון נקבעים על בסיס מספר קריטריונים, ובין השאר חשוב להבין את אופי הפציעה ואת האופן שבו מחושב אחוז הנכות. הנה כמה דוגמאות עיקריות
- אחוז הנכות במקרה של פגיעה בעמוד השדרה תלוי בהגבלת התנועה, ובקיומה של הפרעה נוירולוגית.
- אחוז הנכות במקרה של פגיעה בגפיים תלויה בחומרת הפגיעה וההפרעה לרבות פגיעה במפרקים, בשרירים ובעצבים בתלוי במידת השיתוק (קל, בינוני או מלא).
- אחוז הנכות תלוי ברמת הופעתם של ליקויים בראייה או פגיעות בשמיעה.
- אחוז נכות יכול להיקבע בגין הופעתן של מחלות דם, סוכרת או פגיעות במערכת הנשימה, במידה ואלו קשורים קשר סיבתי לשירות.
הרשימה הזו קצרה מאוד, ובפועל אחוזי נכות משרד הביטחון ניתנים גם בשלל מצבים אחרים. מפגיעות בעור ועד להפרעות פוסט-טראומה, טווח הפציעות רחב להפליא, ולכל פציעה חומרה שונה המכתיבה את אחוז הנכות שייקבע ואת התגמול הנגזר ממנו. כדי שתוכלו למצות את הזכויות שלכם ולקבל את אחוז הנכות המדויק לכם, מומלץ לצאת לתהליך הזה עם כל הליווי המשפטי והמקצועי שתוכלו לקבל.
אחוזי נכות משרד הביטחון – לקבל את התגמול המגיע לכם
הפגיעות שנגרמו לכם במהלך השירות הצבאי אינם חלק מהמחיר שאתם נדרשים לשלם כאזרחי המדינה. בעוד תרומתכם להגנה על המדינה חשובה וראויה להוקרה, הפציעה שנגרמה במהלך השירות עשויה לזכות אתכם גם בתגמול כספי שיסייע לכם הרבה אחרי תום השירות. כדי לקבל אחוזי נכות משרד הביטחון ואת התגמול הכספי המגיע לכם, סיגל וארז יער יהיו שם איתכם בכל צעד ובכל שלב, מהגשת הבקשה ועד לקבלת הקצבה שנקבעה עבורכם.
אם עדיין לא חלפו שלוש שנים מאז מועד שחרורכם מהשירות הצבאי או מכוחות , או אם הפגיעה רשומה בתיק הרפואי הצבאי או שמדובר בPTSD, ואם אתם סובלים מפציעה או מחלה בעקבות השירות, ייתכן שאתם זכאיים לקבלת אחוזי נכות משרד הביטחון. אין ספק שתצטרכו להוכיח את הקשר הישיר בין השירות לבין המצב הרפואי, בין תאונת האימונים לבין הפציעה או בין הלחימה לבין הפגיעה הנפשית – אבל אם תעשו זאת נכון תוכלו לקבל פיצוי כספי או קצבה חודשית קבועה. בתהליך הזה אתם גם לא צריכים להיות לבד לרגע, ועם הליווי של עורכי הדין סיגל וארז יער תקבלו תמיכה מלאה בכל שלב לאורך המסע.
מי יכול לקבל אחוזי נכות משרד הביטחון?
נכות משרד הביטחון מלווה בקביעת קצבה חודשית קבועה, והזכות הזו שמורה לקבוצות שונות:
- חיילים בשירות סדיר או בשירות מילואים, שנפצעו במהלך השירות או בעקבות הפעילות הצבאית
- חיילים בשירות חובה שנפצעו במהלך חופשתם, אך בתנאים מסוימים
- עובדי משרד ראש הממשלה וכן חלק מעובדי משרד החוץ
- שוטרי מג"ב – במהלך שירות החובה או הקבע
- שוטרי משטרת ישראל
- עובדי משמר הכנסת
- שוחרים והמשתתפים בקורסים קדם צבאיים – אך רק בגין פציעה
במידה ואתם נמנים על קבוצות אלה ובמהלך השירות שלכם נפצעתם, חליתם או עברתם חוויה שבעקבותיה אתם מתמודדים עם נכות מסוימת או עם מחלה, ייתכן שאתם זכאיים לפיצוי. הדרך הטובה ביותר לדעת אם תקבלו אחוזי נכות משרד הביטחון היא להתייעץ עם עורך דין המתמחה בתביעות מול משרד הביטחון. כך תוכלו להגיש בקשה מפורטת ומנומקת, עם כל ההוכחות הדרושות לתמיכה בתביעה שלכם.
נכות משרד הביטחון – לחסוך ביורוקרטיה מיותרת
חיילים, אנשי מילואים, שוטרים וגורמים רבים אחרים יכולים לקבל הכרה בשיעורי נכות משרד הביטחון. הכרה חשובה זו תעניק להם גם פיצוי כספי, אבל חשוב לזכור שאת הבקשה יש להגיש בתוך שלוש שנים לכל היותר, ולמשרד הביטחון לפני כל גוף אחר (כדוגמת המוסד לביטוח לאומי). אם כן, רגע לפני שאתם מקבלים החלטות או בוחרים להימנע מההליך בשל ביורוקרטיה הנלווית אליו, היעזרו בייעוץ המשפטי ובידע הרב של משרד עורכי הדין סיגל וארז יער. לניסיון שלהם יש ערך רב והשפעה עצומה על הגשת התביעה שלכם.